27 Kasım 2012 Salı

BİR ÖNCEKİ POSTUN ARKASI YARINI :))) Elmalı Kekin Tarifi...

Bir önceki postta yaptım dediğim kekin tarifi... ELMALI-FINDIKLI KEK TARİFİ... Malzemeler; 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un (biraz koyu kıvamlı bir hamur olmalı, bu yüzden bardak ölçünüze, göre 3 su bardağına da tamamlayabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 3 adet orta boy elma 1 su bardağı ceviz içi veya fındık Yapılışı; -Fırını 150-160 dereceye ayarlayın.. -Elmaları soyarak minik minik küp küp doğrayın.. -Yumurtaları şeker ile iyice çırpın..Sonra sırası ile süt, yağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunun ,vanilyayı ve tarçını da ekleyerek çok az daha çırpın. -Küp küp doğranmış elmaları ve ceviz içini (fındık) de ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile hafifçe karıştırın..Koyu kıvamlı bir hamuru olacak..Yağlanıp un serpiştirilmiş kek kalıbına (ben dikdörtgen borcam tercih ediyorum) alın.. -Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin..Sürenin sonuna doğru ortasına bir bıçak batırabilir, bıçak tertemiz çıkıyorsa piştiğini anlayabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder